Category: "Internet"

Malware via de advertentienetwerken

October 24th, 2014

Het gebeurt en daarom lees je het steeds vaker, de malware verspreiding via de advertentienetwerken welke op vele grote sites voor de advertenties zorgen. De sites waar de advertenties op staan verschuilen zich vervolgens achter de dezelfde advertentienetwerken en de netwerken zelf zeggen helemaal niets omdat zij zich niet verantwoordelijk voelen voor de eindgebruiker...

Dit is voor mij dan ook meer dan reden genoeg om ad-blockers te gebruiken, het feit negerende dat de advertenties niets meer zijn als vervuiling in mijn ogen (Waarom blijven bedrijven hier toch voor betalen? Ik kan mij geen enkele keer herinneren dat ik iets kocht omdat ik een advertentie op het web zag.) moet de gebruiker maar vooral klant het maar zelf uitzoeken. Randsomware geserveerd via onze site? Nee daar hebben wij niets mee te maken, zoek het maar zelf uit. Prima, mij maakt het niets uit dat een site geen inkomsten aan mij heeft, dus ad-block aan. Een whitelist zodat de site geld kan verdienen, sorry maar daar heb ik niets mee te maken.

Ik draai nu al vele jaren verschillende ad-blockers en het heeft alleen maar positieve effecten op mijn ervaring gehad en iedere keer als ik een pagina open zonder ad-blocker aan weet ik direct waarom ik het doe. Sites worden enorm traag door de vele externe links, Java, Flash en wat voor andere zooi er ingeladen moet worden voor de advertenties en dat is dus de standaard, de malware is een toegevoegd risico dat steeds vaker gebruikt word door kwaadwillige. Sommige sites hebben manieren gevonden om de toegang te ontzeggen tot je de advertentienetwerken toestaat om in te laden, dit zijn dan ook voor mij sites waar ik nooit meer op kom, voor jouw 100 andere, het is mij meer waard om mijn machines virus en malware vrij te houden, iets wat mij nu al een jaar of 6 prima is gelukt, je leest het goed, 6 jaar zonder ook maar een virus of stuk malware binnen te halen, iets wat ik graag zo wil houden.

Dit wil niet zeggen dat er geen sites zijn waar ik graag kom en welke ik het zou gunnen om advertentie inkomsten aan mij te verdienen maar er is geen enkele partij welke verantwoordelijkheid durft te nemen en dus zorg draagt dat ik veilig op hun site kan browsen, dus tot die tijd wens ik ze succes maar mijn ad-blocker blijft aan staan.