Category: "Personal"

Gebruikersgemak bij het wisselen van mobiel

November 10th, 2014

Ik lees toevallig op Twitter over iemand die zojuist naar een nieuwere iPhone 5S is gestapt komende van een iPhone 4. Hierbij kwam de vraag “Weet iemand hoe je de data van een Micro-sim overzet naar een Nano-sim?”, een vraag die ik voor deze tijd vreemd vind...

Een klein stukje geschiedenis; ik kan mij nog herinneren dat ik alles handmatig over moest zetten via Bluetooth toen ik upgrade van mijn HTC TyTN II naar een Blackberry Bold 9790 wat ik weidde aan het verouderde Windows Mobile 6.1 (stamt uit 2008) op de HTC en geen compatibility met BBOS 7 (was nieuw in 2011). Tegen de tijd dat ik overstapte naar de Z10 met OS 10 ging bijna alles al automatisch, simpel beide mobieltjes aan de PC hangen, de conversie tool gebruiken en daarna hoefde ik alleen nog maar wat configuratie dingetjes te regelen.

Twee weken terug kwam ik er achter dat Blackberry niet stil had gezeten (ik kon het niet laten om over te stappen naar het monster genaamd Passport), je hangt beide mobieltjes aan de PC (of 1 voor 1), logt in met je Blackberry ID en zelfs de instellingen en Android apps (die je via een alternatieve store kan installeren) worden overgezet! Het enige dat miste waren apps die sideloaded waren.

Maar nu zie ik dus op Twitter dat het gigantische Apple dit niet fatsoenlijk voor elkaar heeft, wat ik toch heel vreemd vind. Schijnbaar kan het meeste in een back-up in de iCloud gezet worden maar niet iedereen wil dit gebruiken, mede omdat dit niet altijd even veilig is gebleken met overheden die in deze bak met data graaien en recentelijk ook hackers. Hoe kan het toch dat een bedrijf als Apple dat van desktop tot mobiel zowel de hardware als software samenstelt niet kan tippen aan de gebruikersvriendelijkheid van een kleine speler als Blackberry (om over security maar niets te zeggen)?

In mijn ogen is het maar raar, zeker omdat juist Apple zich in het verleden probeerde neer te zetten als het bedrijf dat een gebruikerservaring neerzette waardoor ze die premium prijs kunnen vragen. Het past wel in de lijn die Apple nu een aantal jaar volgt (en erg goed in is), niet meer innoveren maar gewoon kopiëren. Alle extra's zijn niet belangrijk omdat die alleen maar geld kost en niet zichtbaar direct iets oplevert.

Recruiters en ik

August 12th, 2014

Recentelijk hebben een aantal ITers genoeg gekregen van het gedrag van recruiters en hebben verschillende blacklists / wall of shame's opgezet waarop de recruiters geplaatst worden voor ongewest recruitment gedrag.
Niet helemaal verassend zijn een aantal recruiters nu op hun pik getrapt over deze sites en vinden dat zij ook een form van imput moeten krijgen.

Ik zelf ben nog geen 5 jaar van school af en vanaf het eerste moment zijn ook mijn ervaring met recruiters primair negatief en de enige reden waarom ik via een detacherings bureau werk (ook al is degene waar ik voor werk voor zover ik kan bepalen altijd eerlijk geweest en heeft zicht niet zo gedragen als vele andere richting mij) is omdat bedrijven die de detacheerders inhuren dit willen.
En dat is volgens mij ook iets wat recruiters vergeten, wij de werknemer hebben geen enkele behoefte aan een extra partij die tussen het bedrijf en jouw gaat zitten, ik geloof ook stellig dat ik een hoger salaris zou hebben als ik direct voor het bedrijf zou werken en het bedrijf als nog veel goedkoper uit zou zijn, net als bij het verkoop van producten voegd een middle man nooit iets toe behalve kosten.

Een van mijn aller eerste ervaringen met een detacheerder is bij Brunel geweest, zij hadden mij benaderd voor een baan als systeem beheerder, iets waar ik wel wat in zag toen ik net mijn MBO 4 diploma had gehaald.
Ik moest wel "even" naar hun locatie in Deventer komen, een enkele reis duurt iets meer als 2 uur en kostte een Euro of 15. Eenmaal aangekomen haalde ze als dank een stunt uit waar ik tot op de dag van vandaag pissig over ben...
Ze hadden het lef om daar ter plekken aan te geven dat ik eerst even 1.5 tot 2 jaar op de service desk moest gaan zitten "Om het bedrijf te leren kennen." voordat ik ook maar een kans had om de baan als systeembeheerder te krijgen waarvoor zij mij benaderd hadden!
Dit is dus ook een bedrijf waar ik nooit van mijn leven zaken mee zal doen en iedereen hetzelfde zal adviseren, wie denken zij wel dat ze zijn met zulke grappen?!

Edit: Voor mij was het wel vermakelijk toen een collega (gedetacheerd via Brunel) met haar contact persoon aan het praten was over de ervaring tot nu toe vlak na ze was begonnen, op de een of andere manier kwamen negatieve berichten op internet ter spraken en bleek dus dat zij mijn negatieve ervaring had gelezen. Dit verbaasde zowel de contactpersoon als mij (het duurde ook een aantal seconden voor ik mij realiseerde dat zij mijn commentaar had gelezen en beide waren verrast toen ik zij: "Ow volgens mij was ik dat.") op dat moment.

Mijn overige ervaringen met detacheerders is dat ze enorm slecht betalen en hier allerlij smoesjes voor gebruiken (waarbij het toppunt dat de directeur van Peak-IT persoonlijk langs kwam om een kamer vol ITers te vertellen dat ze ow zo zielig waren want ze wilde wel maar financieel was het onmogelijk om ons loon dat net boven minumum lag te verhogen) om dit recht te praten en onder aan de streep niets toevoegen voor in ieder geval mij als werknemer / werkzoekende.

En dan de LinkedIn recruitment, een tijdje terug had ik ook een leuke, een man wonend in India die zou werken voor een bedrijf uit London en contact met mij opnam voor een opdracht in Utrecht... Dit vond ik al een aardig vreemde constructie.
De beschrijving was als volgd:
Role: Cramer Designer
Duration: 6 months (Rolling)
Location: Utrecht, Netherlands

Job Desciption
· Required Experience in Design, engineering, implementation inventory solution for large global Telco Network with Cramer.
· Design experience for Mobile network (GSM 2G, 3G RAN, Core) inventory solutions, Broadband, Metro Ethernet, MPLS inventory solutions.
· Experience working in Data Center handling: Network management / Network Operations, Operation Business Support System (BSS) Application, Server Management, HFC networking.
· Network Inventory process knowledge (.e.g infra built out process)
· Cramer Inventory 7.5 and 9 Modeling
· Process Configuration an Customization


Ik vermoed dat mijn Cramer 4 certificaat hem heeft getriggered om mij dit toe te sturen en nieuwschierig als ik was heb ik om meer algemene informatie over de aanbieding gevraagd waarbij ook of ik opgeleid zal worden voor Cramer 7.5 en 9 aangezien ik niet eens weet wat die applicaties inhouden.
Hierop heb ik een reactie gekregen waar wat algemene skills in stonden onder de noemer "Rolls and responsibilities" maar er werd helemaal niet ingegaan op mijn vragen, in plaats daarvan werd om mijn mobiele nummer gevraagd. Mijn reactie op die vraag was dan ook dat zolang hij mijn vragen niet beantwoorde hij mijn mobiele nummer niet zou krijgen. Sinds dien heb ik helemaal niets meer van deze recruiter gehoord (dit was in Maart van dit jaar).

Trek hier je eigen conclusies uit maar de mijne betreffende recruiters en detacheerders zijn in ieder geval niet positief en met mij hebben vele dezelfde ervaring, iets wat recruiters misschien eens moeten realiseren voordat ze beginnen te klagen over een blacklist online of zeggen dat ik als iemand die nooit om ze heeft gevraagd ze dan maar moet negeren.

Update 24-10-2014
In de tussentijd hebben nog eens 3 recruiters waarvan 2 uit London contact gezocht via LinkedIn, het lijkt er op dat ze mij via een collega hebben gevonden aangezien zij hem zelfs hebben gebeld. Wat mijn collega daaruit heeft geleerd, nooit je telefoonnummer online zetten, in dit geval via LinkedIn premium konden deze mensen zijn telefoonnummer zien en word die ook over de telefoon lastig gevallen.

Update 13-03-2015
Ik kan dan eindelijk mijn eerste goede ervaring delen over een recruiter die contact zocht via LinkedIn, een aantal weken geleden werd er namelijk contact met mij gezocht voor een baan als prospect engineer bij een groot internationaal bedrijf via een recruiter genaamd Darwin. Uiteindelijk kwamen zowel de werkgever als ik tot de conclusie dat ik nog niet klaar was voor de functie maar de recruiter in dit geval was een meerwaarde, ze kwamen met het aanbod welke ik anders zelf nooit had gezien (ik heb een vaste baan en ben dus niet enorm op zoek) en waren erg betrokken, zelfs toen ik aan gaf dat het de functie niet direct iets zou worden. Toegegeven, ik heb niets meer van Darwin gehoord sinds dat gesprek maar ze hebben toch een positieve ervaring weten achter te laten, iets wat tot op heden alleen Oris Flex heeft kunnen doen.

Development of the inner geek

November 21st, 2010

Since I started my IT education 4 years ago I have developed allot of interest in IT related news; especially CPU's and GPU's but also other hardware you find in a computer. It started out as reading articles on a Dutch IT site called Tweakers.net but this soon grew to reading other news sites and tech forums.

During the same time I started becoming more and more active within a UK based gaming community and decided to create a thread on the forum where I would post some interesting articles and rumours concerning CPU's and GPU's, this thread has since grew slowly with followers over time and even tho there were only a handful of people which followed this thread that I actually spoke to on a regular basis it was enough of a motivation to revive this thread when I moved over to the Racked.eu gaming community.

Now for the past couple of days I have been contemplating if I should do something similar on my blog but I have now decided against it, I might write my own articles in the future but for now I will leave the link to the thread instead.